SENIORENFORUM

Graag stellen we hier het Seniorenforum van het Vlaams Belang voor. Je kan de site HIER bezoeken. Hieronder volgt een lijst van de geplande activiteiten. 

Deel deze pagina


Vlaamse senioren en medioren

 Met het lengen der dagen is ook het baanwielrennen weer van start gegaan. Parijs-Nice hebben we al gehad, Milaan-Sanremo ook en ’t is nu aftellen naar Vlaanderens mooiste: de Ronde op zondag 2 april.

Vorig jaar hebben we de start in Antwerpen zwart-geel gekleurd, maar nu start de Ronde Van Vlaanderen in Brugge. Onze vrienden van West-Vlaanderen zullen met de klauwaart op de afspraak zijn.

Wij, strijdbare senioren, nemen het op ons om van de Scheldeprijs, welke gereden wordt op woensdag 5 april en aankomt in Schoten, een “feest van Leeuwen” te maken. Het is prettig aan televisiekijkend Vlaanderen onze “kleuren” te tonen: een beeld zegt soms meer dan duizend woorden. En beter één Leeuw in de hand dan tien in de kast!

Afspraken over waar we samenkomen en we ons opstellen volgen nog, maar weet dat we op woensdag 5 april op velen rekenen. Dank daarvoor!

 

Op een activiteit meer of minder kijken we niet; met de tijd van een ander zijn we gul, zeker als we ondervinden dat onze activiteiten gesmaakt worden. Niet enkel door jullie als deelnemers – zonder wie het allemaal zinloos zou zijn – maar ook door de hogere echelons: op de landelijke vergadering stelde men vast dat in 2022 Regio Antwerpen met 38 activiteiten waaraan 982 mensen deelnamen de actiefste afdeling was.

 

Intussen zit het eerste kwartaal van ’23 er stilaan op.

Ons “salon” in het VB-secretariaat is net nog groot genoeg om de luisteraars van de Amerikalezingen te ontvangen

(op vrijdag 31 maart spreekt Daniel Geerts over de familie die je niet kiest maar wel kan kennen;

op vrijdag 21 april mag schrijver dezes iets vertellen over z’n boekenkast waar muziek uit komt).

De wandelingen hebben hun publiek en gaan vanaf april door op dinsdag.

En onze bezoeken aan Limburg, aan ’t Antwerps stadhuis, aan de Hanswijkprocessie en aan het Havenhuis spreken jullie duidelijk aan!

 

Hier de, bij verzending van dit teken, nog vrije plaatsen voor:

Zaterdag 15 april: daguitstap Limburg:                      20 vrije plaatsen

Donderdag 20 april: bezoek stadhuis Antwerpen:       6 laatste plaatsen!

Zondag 14 mei: Hanswijkprocessie te Mechelen:        15 vrije plaatsen

Zaterdag 3 juni: bezoek Havenhuis Antwerpen:          4 laatste plaatsen!

 

Wacht dus niet met uw inschrijving.

Voor deze bezoeken kan u enkel inschrijven via de rekening van Seniorenforum Antwerpen BE66 9734 2502 5843 en de bijdragen zijn:

Limburg € 15, stadhuis € 8, Hanswijk € 10 en Havenhuis € 8.

 

Als we op dinsdag 4 april gaan wandelen in Beeldentuin Middelheim, dan kunnen we opnieuw rekenen op de deskundige uitleg van Eric Servais.

Eric is een vriend van ons Seniorenforum en als hoofdtoezichter van dit openluchtmuseum kent hij de collectie als z’n broekzak. Zij die erbij waren toen we in juli vorig jaar een eerste bezoek brachten zullen dat beamen.

Een absolute meerwaarde voor een wandeling welke we afsluiten in “de Melkerij”, de taverne / speeltuin in ’t vlakbij gelegen Nachtegalenpark.

Mogelijks gaan we in die taverne ook samen nadien een stukje eten – uiteraard vrijblijvend – want ook dat is Seniorenforum regio Antwerpen. Info hieromtrent in volgend teken.

Breng gerust uw kleinkinderen mee: we beloven ze een boeiend, speelse namiddag! 

 

Vlaamse vrienden,

’t is vandaag 19 maart: “vaderkesdag” en Vlaams Nationaal Zangfeest.

Gelukwensen aan alle vaders, grootvaders en opa’s!

 

Voor Seniorenforum regio Antwerpen,

Dirk