Deel deze pagina

NIEUWSBERICHTEN

 Door de voorbije corona- en de huidige energiecrisis hebben alle sectoren financiële moeilijkheden. Eén sector kunnen we tegemoet komen: nu de kerst- en eindejaarsdagen eraan komen kunnen we onze mensen uit de lokale horeca en handelaars steunen door uw aankopen hier in Aartselaar te doen.

Steun onze mensen.

LAATSTE EERBETOON VOOR YANNICK VERDYCK

Afgelopen zaterdag vond in Merksem de begrafenis plaats van de 36-jarige Yannick Verdyck . In naam van de familie werd een bericht verspreid en opgeroepen om deze mensen met hun enorme verdriet een hart onder de riem te steken en massaal aanwezig te zijn om hun te steunen en respect te tonen in deze donkere tijden. Het bericht verspreidde zich dan ook razendsnel via diverse mediakanalen.
Deze zinloze daad van geweld door Franstalige speciale elitetroepen van de veiligheidsdiensten liet niemand onberoerd. Een veel te jong leven dat op brutale wijze werd ontnomen tijdens een huiszoeking die vele vragen doet rijzen.
Iedereen was welkom om in alle sereniteit de uitvaartdienst bij te wonen zolang er geen politiek mee gemoeid werd. De familie zorgde ervoor dat men de dienst ook via livestream kon volgen, rouwbetuigingen kunnen nog steeds achtergelaten worden via deze link : https://www.l-vankuyk.be/overlijdens/yannick-verdyck/

In de kerk hingen twee tv-schermen waarop de goedlachse Yannick stond afgebeeld. Later tijdens de dienst werden er nog mooie video’s en foto’s getoond van o.a. een geamuseerde en vrolijk dansende jongeman en tussendoor werd er live gezongen door een prachtige sopranenstem (Inez) en een man (Peter) die enkele coversongs bracht die live nog beter klonken dan de originele.

In de Smartenkerk waren 650 zitplaatsen die bijna allemaal bezet waren. Er werd ruimschoots de tijd genomen om Yannick zijn verdiende eerherstel te geven en te laten herinneren zoals hij echt was. Bijna 2 uur lang werd men meegezogen door pakkende getuigenissen van zijn zus, ouders, vriendin en enkele hechte vrienden.
Zijn zus vertelde hoe ze samen opgroeiden in het klassieke broer/zus verhaal, samen spelen met de legoblokken, elkander plagen… Hoe lief en zorgzaam hij was en hem in al zijn interesses probeerde na te doen. Zo begon hij met het verzamelen van postzegels en was geïnteresseerd in de geschiedenis die erachter schuilging. Yannick was van kindsaf geïnteresseerd in geschiedenis en deze interesse groeide alleen maar naarmate hij ouder werd.
Zo evolueerde het naar het verzamelen van goud-en zilvermunten, tot oorlogswapens waarachter ook een hele geschiedenis schuilt. Tot zover de ‘objectieve’ berichtgeving van de media omtrent de grote getallen gevonden ‘wapens’… Het is logisch dat een verzamelaar vele verzamelstukken in zijn bezit heeft, maar persaasgieren spelen op zoiets maar al te graag gretig in om zonder enige schaamte onschuldige mensen framen, als het maar verkoopt. Maar het verzamelen van goud-en zilvermunten dat werd uiteindelijk zijn job.

Yannick was een sportschutter, is daar iets mis mee? Schieten is een sport, en deze gaf hem de nodige rust omdat concentratie en focus van cruciaal belang zijn. In verschillende schietclubs had men enkel respect voor hem en was hij een graag geziene gast. Het doet zijn zus dan ook enorm veel verdriet om lijdzaam te moeten toekijken hoe ze hem onterecht beschimpen als één of andere extremist.

Er waren geen wilde plannen, hij was gewoon bezorgd om de mensen rondom hem in een maatschappij die hij zienderogen zag verloederen en zijn vrees meer en meer realiteit werd. Hij zag de dingen anders dan de meeste mensen net omdat hij zo slim was, de vrees dat politiediensten en overheden minder en minder in staat zullen zijn om de bevolking te beschermen wanneer er rampen op ons afkomen en daarvoor wou hij voorbereid zijn. Ironisch dat net deze beschermers hem op brutale wijze van het leven beroven…

De vastberadenheid en strijdlust om de waarheid te weten en zijn goede naam te zuiveren klonk dan ook vastbesloten, al was dit het laatste wat ze deed. De getuigenis van zijn ouders was hartverscheurend , deze mensen zijn helemaal gebroken en blijven tegelijk met zoveel vragen achter. Niemand hoort zijn kind te begraven en zeker niet op zo’n gruwelijke en onrechtvaardige manier. Alsook zijn Oekraïense vriendin sprak zich uit over hem en hoe een zorgzame man hij was en nu haar mooie toekomstplannen abrubt aan diggelen ziet gaan.

Zijn Salsa-lerares vertelde ook niets dan lof en pakkende woorden. Hoe ze hem herinnerde als een schuchtere en onervaren danser en zag evolueren naar een zelfverzekerde goede danser die daaruit zoveel genot haalde. Geliefd door iedereen behandelde hij elke dame met evenveel respect, zelfs al waren dit minder goede danseressen. Hij kon er absoluut niet tegen wanneer vrouwen werden lastiggevallen door te opdringerige mannen. Dát was de echte Yannick en niet diegene waarop de media zonder scrupules nog steeds karaktermoord plegen.

De laatste getuigenissen waren van enkele goede vrienden, waaronder Brecht Arnaert, zijn krachtige woorden gingen door merg en been waarop meermaals een applaus volgde. Net als de familie beloofde hij ook alles op alles te zetten om de waarheid naar buiten te laten komen! “Yannick werd vermoord door de #maffiastaat. De Staat en het corrupte systeem dat hij met zijn hoogbegaafdheid al lang doorzag”. En eindigde met deze woorden: “De waarheid zal bovenkomen, al moeten de kraaien het uitbrengen”.

De dienst werd afgesloten met het nummer van Editors en werd prachtig gecoverd door Peter – No sound but the wind (https://youtu.be/XXUCFk8VJFY) waarna alle aanwezigen door de familie nog werden uitgenodigd om getrakteerd te worden met een vat. Gedurende de hele dienst rolden vele traantjes, een mooier afscheid dan dit kon Yannick zich niet wensen. Dit was het meest respectvolle eerbetoon dat hij verdiende . De andere liedjes waren : Disturbed met The Sound of Silence : https://youtu.be/u9Dg-g7t2l4 Guus Meeuwis geef mij je de angst : https://youtu.be/wh-xIvXpBP8 Alan Parson Brother up in heaven : https://youtu.be/Zl-mJqON7TU

PENSIOEN IN FEDERAAL PARLEMENT

Een leven lang werken moet garant staan voor een degelijk pensioen. Toch verzeilen steeds meer ouderen in de armoede. Maak daarom eindelijk een gelijkschakeling tussen de verschillend pensioenstatuten én werk onrechtvaardigheden weg. -Tussenkomst van ons federaal parlementslid Ellen Samyn-         https://we.tl/t-kAAyJvBOGL

Maak tanken terug betaalbaar: teken de petitie!

U betaalt véél te véél aan de pomp. Of u nu diesel of brandstof tankt, met prijzen die boven de 2 euro per liter schieten, moet u bij elke tankbeurt uw portefeuille leegmaken.

Zie onder tabblad Aktiviteiten onze lokale aktie

Maar wist u dat bijna de helft van de prijs aan de pomp uit belastingen bestaat? Dat betekent dat voor elke liter brandstof u in uw tank giet, u een liter aan de staat doneert.
Ook met de fameuze energiedeal die de regering midden maart voorstelde, zal daar amper iets aan veranderen: voor elke euro die de overheid van u krijgt, geeft paars-groen amper 17 cent terug. Dat is veel te weinig. De uitbuiting aan de pomp moet stoppen:
 - Verlaag de accijnzen tot het toegelaten EU-minimum (goed voor 25-30 cent per liter).
 - Verlaag de btw op brandstof naar het tarief voor basisgoederen: 6%.
 - Voer een maximumprijs in van € 1,60 per liter. Dat was het prijsniveau voor de crisis.

Teken dus de petitie op betaalbaartanken.be en zet mee druk op de asociale regeringspartijen. Want alleen als we met genoeg zijn, kunnen we een verschil maken. Nodig dus zeker ook uw vrienden en familie uit om deze petitie te tekenen. Dat kan door op bovenstaande link te klikken of door op de onderstaande knop te drukken. Iedereen die tekent, krijgt bovendien een gratis ludieke sticker. ­ ­

Teken hier de petitie! ­ ­

Jan Jambon (N-VA) subsidieert hetze tegen Zwarte Piet

Onder de tab "standpunten" kan je op deze site ons standpunt terzake nalezen. De hetze tegen Zwarte Piet wordt al jaren door de Vlaamse regering rijkelijk met ons belastingsgeld bedeeld
Zoals bekend heeft een extreemlinkse luidruchtige minderheid de afgelopen jaren een oorlog ontketend tegen ons mooiste kinderfeest, dat van Sinterklaas. De traditionele helper van de Sint, Zwarte Piet, die zoals iedereen weet zwart is omdat hij met cadeautjes door de schouwen kruipt, zou plots een symbool van 'racisme' zijn. Klinkklare onzin natuurlijk. Maar de extremisten […] Lees HIER meer over dit bericht in React Nieuws. Kijk daar ook naar het haatverhaal van mevrouw Jihad ten aanzien van Dries Van langenhoven.

BRON: ReactNieuws

"Beste inwoner van Aartselaar,

wacht nog 1 maand,
geniet dan 4 maanden van een warm bad in een verwarmde woning,

daarna wordt elektriciteit weer een luxeproduct.”

Wat een schaamteloze afzetters, die Vivaldi-club.

#nietmijnregering